Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: HR

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Tiszabábolna

Tiszabábolna a történelmi Borsod vármegye kisebb tájegysége, a „Borsodi Mezőség” Tisza menti részének kis települése. A Kiskörei Vízlépcső felépítése után keletkezett természetvédelmi területhez, a Tisza – tóhoz is kapcsolódik. A közel 400 lakosú településen a hétvégi ház tulajdonosok száma egyre inkább növekszik. A települést körülvevő táj a Tisza-tó létesítése után is hagyományos ősi állapotában maradt meg, nagy része természetvédelmi terület.

A Tisza Szajla – Holtág szabadvízi strandja a fürdőzés kedvelőinek nyújt kikapcsolódást. Lehetőség van sétahajózásra, csónakázásra, horgászásra. Tiszabábolnáról, a Fehérló- tanya felé haladva, kis kerülőt téve tipikus szikespusztai mozaikos gyepet találunk. Több védett madár található, mint a vörös és kékvércse, a szalakóta, a búbos banka.

A településen több éves hagyományra tekint vissza a Pákász Napok elnevezésű, minden évben július hónapban megrendezésre kerülő tartalmas kulturális és sport rendezvénye. Egy turista számára érdekességként szembetűnhet, hogy több utcában és több háznál megtalálhatja a Legvirágosabb utca, Legvirágosabb lakóház és a Legvirágosabb Hétvégi Ház feliratú táblát, melyet minden évben kiosztanak a település rendezvényén az arra érdemeseknek. A településre látogatóknak nyugodt pihenési és szálláslehetőséget biztosít a Pákász Panzió és több falusi vendégház.


Az elmúlt időszakban több uniós fejlesztési forrás adott lehetőséget arra, hogy a település arculata, településképe némiképp megújuljon. Ezeknek a pályázatoknak köszönhetően a polgármesteri hivatal, orvosi rendelő, művelődési ház, játszótér és a sportpálya újabb külsejét mutathatja meg a Tiszabábolnára érkezőknek.

Elérhetőségek

Tiszabábolna Községi Önkormányzat

Cím: 3465 Tiszabábolna, Fő u. 113.

Telefon: +3649/356-909

Webcím: Megtekintés

Vidéki élmények

Vissza az előző oldalra