Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: HR

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Verimpex Étolajüzem, Hejőkeresztúr

Ügyvezető: Veres Imre

 

Hidegen sajtolt napraforgó étolaj

A kiváló minőségű, hidegen sajtolt étolaj évek hosszú, kitartó, elhivatott munkájának eredménye. Az étolaj alapanyagát, a napraforgót részben saját földünkön termeljük. A hiányzó mennyiséget a falu és a szomszédos települések gazdáitól vásároljuk fel. Az üzem megfelel a hazai és az európai uniós követelményeknek. A HACCP rendszert kiépítettük és alkalmazzuk a mindennapi munkánk során. Az üzemben jelenleg napi 300 liter napraforgó étolajat tudunk előállítani.
Az étolaj hidegen sajtolással készül. Ennek köszönhetően E vitaminban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag. Koleszterint nem tartalmaz.
Üzemünkben jelenleg 3 sajtológépet alkalmazunk. A magtartályon keresztül a sajtológépbe kerül a napraforgó, amelynek kb. 40 %-a olajként csepeg, ami többszöri szűrés után csőrendszeren keresztül kerül a tartályba. Végső produktum az aranysárga, rendkívül egészséges, hidegen sajtolt étolaj.
Az általunk előállított, hidegen sajtolt napraforgó étolajat 1, 2 és 5l-es kiszerelésű palackokban hozzuk forgalomba.

Vállalkozásunk 2012 augusztusától tökmagolajat és szőlőmag olajat is előállít, szintén hidegen sajtolással.

A tökmagolaj kiváló élettani hatású, sötétbarna, kifejezetten aromás, igen viszkózus folyadék. Fogyasztása: főleg salátákhoz, de szószokhoz és húsokhoz is kiváló.

Mivel a tökmagolaj igen sok antioxidánst tartalmaz, nagyszerűen véd a szabad gyökök káros hatásaitól. A szív és érrendszeri betegségektől, valamint kedvező a zsírsav-összetétele (kb. 46% zsírsavat tartalmaz, amelynek 57%-a többszörösen telítetlen). Így kiválóan befolyásolja a vér koleszterin-összetételét. Jó hatással van a prosztatára, a húgyhólyagra és a simaizmokra.

A hidegen sajtolt szőlőmag olaj gazdag bioaktív, antioxidáns anyagokban, bioflavonokban, telítetlen zsírsavakban, E vitaminban, linolsavban. Könnyen emészthető és koleszterinmentes. Megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Javítja a látást, megelőzheti a szürke hályog kialakulását. Markánsan antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a káros hatások ellen, így gátolva meg a rák kialakulásának lehetőségét. A férfiaknál a prosztatára és az impotenciára lehet jó hatású, míg a nőknél a változókor kellemetlen tüneteit enyhítheti.

Elérhetőségek

Verimpex Étolajüzem, Hejőkeresztúr

Cím: 3597 Hejőkeresztúr, Ady Endre u. 9.

Telefon: 46/309-324; 30/967-1303

Webcím: Megtekintés

Vissza az előző oldalra