Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: HR

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Szikszai Róbert

Szikszai Róbert 1984-ben született Miskolcon. Mezőcsáton él, az általános- és a középiskolát is itt végezte. 2003 és 2007 között Egerben az EVENTUS-ban (Üzleti Művészeti Középiskola, Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény) folytatta tanulmányait dekoratőr és animáció szakon. Már 7-8 éves kora óta erősen él benne a rajz iránti szeretet. Gyermekként leginkább a képregény rajzolás vonzotta; akkori munkái színesek, a rajzfilmek és a képregények világát idézik. Korábban vízfestékkel és temperával is festett, Egerben eltöltött évei alatt kedvelte meg a tust, azóta legszívesebben ezzel dolgozik.

Alkotásai jórészt groteszk, ironikus hangvételűek. Sajátos humorérzékről, fantáziadús és egyedi gondolat- és érzésvilágról tanúskodnak. Számos grafikája mind hangulatát, mind képépítési metódusát tekintve metál zenekarok profi módon megálmodott lemezborítójának is beillene.

Művei sikerrel szerepeltek országosan meghirdetett és nemzetközi tematikus pályázatokon és több alkalommal bemutatásra kerültek ezek kiállítási anyagaiban:

Európa c. kiállítás - Pécs, Kaposvár
Élet sarjadása c. kiállítás - Pilisvörösvár
Szőlészet, borászat tematikus pályázat

A Mezőcsáti kistérségben Helyi Termék Fesztiválok és Városnapok alkalmával a CSAT (Csáti Alkotók Társasága) más alkotóival karöltve, közös kiállítások keretében mutatta be munkáit. Emellett három egyéni kiállítása is volt, legutóbbi 2011 novemberében nyílt Mezőcsáton a Városi Kiállítóteremben.

Elérhetőségek

Szikszai Róbert

Cím: -

Telefon: +3620/497-2321

Webcím: Megtekintés

Képgaléria

Vissza az előző oldalra