Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: HR

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Rozetta néptáncegyüttes - Máréfalvi Rozetta Ifjúsági Egyesület

 

IMG_9689.jpgRozetta logo.JPGIMG_9780.jpg


A csoport névválasztása alapvetően a helyi közösséghez és annak mindenkori büszkeségéhez, a székelykapuhoz kötődik. A Rozetta, más nevén Forgórózsa, a székelykapuk egyik állandó motívuma és az ifjúsághoz hasonlóan, a megújjulás és újjászületés mindenkori szimbóluma. A hagyományőrző néptánccsoport, a falu és környék kulturális életének aktív szereplője, amely 2009-ben helyi kezdeményezés nyomán alakult a Máréfalvi Rozetta ifjúsági egyesület keretében. Három állandó néptánccsoport fenntartása, valamint kulturális események szervezése képezi az együttes tevékenységét. Tagságát a három, egymást követő generációból álló néptánccsoport alkotja, amely közel 150 fiatalt számlál. 

A Csemete népi játszócsoportban az óvódás és kisiskolás korosztály ismerkedhet a népi gyermekjátékok táncos, zenés, bohókás világával. 


IMG_8342.JPG

DSC_0032.jpg_MG_8813.JPG

 

A Rozettáncka az elemi iskolások csoportja, ahol már a játékon túllépve, Székelyföld tánckultúrájával ismerkedhetnek meg a máréfalvi gyerekek.


IMG_8654.JPG

IMG_8655.JPGIMG_8656.JPG

 

A Rozetta a középiskolás és egyetemista korosztályú fiatalok csoportja. Ebben a csoportban Erdély más és más néprajzi tájegységeinek hagyományos tánc és zene kultúrájával igyekeznek megismerkedni a fiatalok.

 

DSC_0196.jpgDSC_0200.jpg


Ilyen körülmények között igyekszik az együttes az erdélyi tánchagyományt tácházak, előadások, oktatások, valamint egyéb események formájában népszerűsíteni és életben tartani.

 DSCF0666.JPGDSCF6937.JPGDSC_7980.JPGDSCF0663.JPG

Elérhetőségek

Rozetta néptáncegyüttes - Máréfalvi Rozetta Ifjúsági Egyesület

Cím: Máréfalva 427. szám

Telefon: 0040 740 127 412

Vissza az előző oldalra