Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: HR

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Mezőnagymihályi Hagyományőrző Népdalkör

7A Mezőnagymihályi Hagyományőrző Asszonykórus 1985 novemberében alakult meg. Azóta a dél-borsodi térség egyik legaktívabb és legsikeresebb kórusa. 2010-ben három férfi is csatlakozott a csoporthoz, ezt követően változott meg a neve Mezőnagymihályi Hagyományőrző Népdalkörre. Jelenleg 18 taggal működik. Gyakran szerepel mind a mezőnagymihályi, mind a környékbeli települések jeles eseményein, hagyományőrző rendezvényein. A Bükkalján, Mezőkövesden és a Tisza-menti falvakban is jól ismerik és szeretettel fogadják a mindig jókedvű, lelkes csoportot. Színvonalas műsoraikban különböző hazai tájegységek (pl.: galgamenti, hajdúsági, rétsági, matyó) népdalait adják elő csokorba szedve.

A kórus 2010-ben ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. Az elmúlt negyed évszázadban egy ezüst és négy arany oklevelet szerzett, legutóbb pedig 2008-ban kiváló fokozatot ért el egy rangos minősítő találkozón. Első karnagya Cseh Tiborné volt. Azóta többen is vezették a csoportot, 2010 júniusa óta Benyovszki Mária a karnagy, aki Bogácsról jár Mezőnagymihályra. Neki köszönhetően szorosabb kapcsolat alakult ki a bükkaljai településen működő népdalkörrel.

A tagok aktívan részt vesznek a település közösségi életében. Értékes tevékenységükkel rendre hozzájárulnak a rendezvények sikeréhez, és akkor is lehet számítani rájuk, ha baj van. Részt vettünk az árvízvédelemben is, teát és szendvicseket készítettünk, mert ez a kis csapat nem csak a vígságban és a mulatságban tart össze, hanem a munkában is. Ruhagyűjtést is szerveztünk a felsőzsolcaiak részére - meséli Esztike néni, a népdalkör fáradhatatlan és mindig mosolygós vezetője.

Elérhetőségek

Mezőnagymihályi Hagyományőrző Népdalkör

Cím: -

Telefon: Simon Imréné: +3649/424-220

Webcím: Megtekintés

Képgaléria

Vissza az előző oldalra